Cukrovka není vždycky nevyléčitelná

...ale co s ní?

Hořčik snižuje potřebu vitaminu B6 a pokud je ve zvýšeném množství obsažen v jídelníčku, hladina kyseliny xanturenikové klesá, i když pacient nedostává žádný vitamin B6. Navíc je hořčík nezbytný pro aktivaci enzymů, které obsahují vitamin B6, ale diabetici často trpí jeho nedostatkem. Proto se dá cukrovka charakterizovat jako kombinace nedostatku vitaminu B6 a hořčíku.

Fakt, že diabetikům chybí vitamin B6, může objasnit mnoho záhad, které se týkají této choroby. Přesvědčení, že je cukrovka dědičná, může znamenat jen to, že mají příbuzní geneticky zakódovanou vysokou potřebu po vitamínu B6. Některé děti potřebují tohoto vitamínu daleko více než jiné. Navíc bez dostatečného množství vitaminu B6 a hořčíku nemůže vznikat lecitin, který snižuje vysoký obsah tuku a cholesterolu v krvi, který je tak charakteristický pro cukrovku, a proto nedostatek těchto živin může být částečně zodpovědný za mnoho vážných cholesterolových komplikací cukrovky...

I když se zdá, že diabetici přijímají dostatečné množství vitaminu A, často je ho v jejich krvi neobyčejně málo, protože se ztrácí v moči, a tak se u nich objevují příznaky jeho nedostatku. Znatelné zlepšení se dostavilo, když diabetici užívali denně pouhých 16 000 jednotek tohoto vitaminu. Protože pomáhá snižovat hladinu tuku a cholesterolu v krvi, měli by ho nemocní stále přijímat  v bohatých dávkách...


Citace:DAVIS, Adelle. Uzdravme se: jak obnovit zdraví pomocí zdravé výživy.